Crypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureauCrypto vertaalbureau

IMG_8067

Cryptovertalingen

Met de komst van crypto, DeFi en NFT’s is er een geheel nieuwe economie ontstaan. Deze markt is jong, groeit snel en is daarom nog niet even goed gelokaliseerd als traditionele markten. Juist omdat het zo’n wereldmarkt is, mag je verwachten dat deze teksten dan ook in alle denkbare talen verschijnen. Niets is minder waar. De voertaal voor cryptoteksten is meestal Engels. En die taal is niet voor iedereen even toegankelijk.


Specialist in cryptovertalingen

Omdat de markt voor crypto’s nog redelijk jong is, zijn er weinig specialisten die cryptoteksten op de juiste manier kunnen vertalen. Het jargon is heel specifiek en het is daarom belangrijk dat dit goed in de vertalingen verwerkt wordt. Bij Young Translators specialiseerden we ons in deze specifieke markt, zodat je bij ons ook terecht kunt voor al jouw cryptovertalingen.

Young Translators gebruikt dezelfde vertalingen die gebruikt worden door marktleiders zoalsEthereum enBinance, om het jargon in de teksten zo universeel begrijpelijk te houden. In welke taal je een cryptovertaling ook leest; het moet voor jou direct duidelijk zijn welke term waarvoor gebruikt wordt.


Bereik meer mensen met cryptovertalingen

Vooral in West-Europa, China en de Verenigde Staten is veel cryptovaluta in omloop. Maar ook in landen als Polen, Vietnam en Turkije is deze relatief nieuwe manier van betalen steeds populairder. Een uitdaging bij cryptoteksten is dat een steeds grotere groep mensen die zich hiervoor interesseert slechts gebrekkig Engels spreekt, terwijl dit nu net de taal is waarin de meeste teksten over cryptovaluta worden geschreven. Juist als je investeerders zoekt, dan zijn dit de mensen die je zeker ook wilt bereiken.

We nemen als voorbeeld een land als Turkije. Turkije heeft een enorm actieve cryptogemeenschap, waar veel geld in omgaat. Maar veel mensen binnen de cryptogemeenschap spreken gebrekkig Engels. Hoe fijn is het dat jij dan als ondernemer de cryptoteksten kunt laten vertalen vanuit bijvoorbeeld het Engels naar het Turks en op die manier meer mensen kunt bereiken? Een groter bereik betekent namelijk toegang tot meer klanten en investeerders. Door de investeerders en gebruikers van cryptovaluta aan te spreken in hun moedertaal, bereik je als crypto-ondernemer een veel grotere doelgroep.

Wat anderen zeggen over de cryptovertalingen van YT

Voor een aantal startups in cryptovaluta verzorgden we al cryptovertalingen. Zij vertellen hieronder welke ervaringen ze met ons vertaalbureau hebben.